В шест области е обявен жълт код за опасно време 

...
В шест области е обявен жълт код за опасно време 
Коментари Харесай

Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения

В шест области е разгласен жълт код за рисково време 

След шокиращите фрагменти от потопа в Дубай и от попадналите в снежен капан в прилежаща Румъния, Meteo Balkans шокира с нова страховита прогноза за времето в България - Възможни са наводнения в Централна България!  

Жълт код за рисково време е разгласен за шест области в Източна България. В Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Кърджали и Ямбол преваляванията ще са интензивни. Възможни са и гръмотевични стихии.

Синоптиците оповестиха още нощес, че съществува риск от местни наводнения в планинските региони на Троян, Севлиево, Априлци и Габрово (Централна България). Валежите над тези региони надминаха 30-40л/кв.м. Около 70-80л/кв.м са падналите превалявания покрай Петрич и Кулата.

Синоптичната конюнктура над източната половина от Балканския полуостров се усложни поради преминаващ през България циклон.

Очаква се преваляванията над 1100-1200 метра надморска височина и по високите полета на Западна и Централна България да са от сняг.

Над Централна и Източна България ще превалява дъжд, като тук-там - ще са интензивни, придвижени от гръмотевици. Над крайните  северозападни и западни региони облачността ще се задържи забележителна.

Минималните температури ще се намалят и ще са сред плюс 4°С и плюс 12°С.

През деня в четвъртък ще се задържи най-вече облачно с превалявания от дъжд, като обилни по количества се чакат над Южна и Източна България. Вятърът ще отслабне и ще е слаб от северозапад. След обяд от запад преваляванията ще стартират да стопират. Най-късно в Източна България и планинските  райони

Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 10°-12°C в северозападните региони. Доста по-високи – до  14°-16°C, в Югоизточна България.

Времето през днешния ден в планините ще е най-вече облачно със обилни превалявания от дъжд. Над 800-900 метра преваляванията ще са и от сняг. Вятърът ще е мощен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 5°C, на 2000 метра - към минус 4°C.

През целя ден времето по Черноморието ще е облачно и дъждовно. Очакваме и гръмотевична активност в следобедните часове. Ще духа сдържан до краткотрайно мощен вятър от югозапад, само че с наклонност да се ориентира от северозапад и да стихне.  Максималните температури ще бъдат сред 12°C и 14°C. Температурата на морската вода ще бъде към 8-12°C. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР